För ledare

Att bli medlem

Alla kårens medlemmar, både ledare och barn måste finnas registrerade i vårat medlemsregister. Ni ledare måste samla in personuppgifter för alla nya barn och skicka dem till Åsa Klingnäs så lägger hon in dem i medlemsregistret. Den information som behövs är; personnummer, namn, adress, telefonnummer, avdelning.

Detsamma gäller alla nya ledare, ni måste också skicka dessa uppgifter till Åsa.

Medlemsavgiften är 310 kr per termin, men som ledare betalar man bara 110 kr. Medlemsavgiften kommer på faktura en bit in i terminen.

Trygga möten

Det finns en obligatorisk kurs för alla scoutledare i Sverige som heter Trygga Möten. Syftet med utbildningen är att ge alla ledare kunskap om övergrepp och att stärka dem i att agera om något skulle ske. Du hittar kursen på tryggamoten.se. Efter att du har gått kursen, meddela oss på sisjoscoutkar@gmail.com så registrerar vi att du gått kursen.

Om scoutstugan

Vi håller på att ta fram fler nycklar till stugan, så att alla ledare som behöver skall få en egen nyckel. I samband med att du får en nyckel visar vi också hur man sätter på och stänger av larmet i scoutstugan.

Allt som finns i scoutstugan står alla fritt att använda, dvs förrådet med allt materiell, köket med all köksutrsutning, patrullrummen med ytterligare materiell. Det materiell som är specifikt för en avdelning finns i den avdelningens egna skåp. Om ni ser att något är på väg att ta slut, beställ eller köp in nytt eller säg till någon som kan ordna det. Det gäller allt från toapapper till limstift.

Det är vi gemensamt som ser till att stugan och allt vårt materiell är i gott skick och läggs tillbaka där det hör hemma.

Ledartröjor

Vi har köpt in ett antal ledartröjor (fleecetröjor med Scouternas logga på) som kommer att hänga i hallen i scoutstugan. Dessa står alla ledare fritt att använda under era möten. Om en tröja blir smutsig eller luktar mycket rök efter ett möte där ni eldat får man gärna ta hem och tvätta den.

Inköp och utlägg

Om du har utlägg för t ex inköp av materiell till verksamheten så skall detta redovisas med kvitto till kårens kassör Johan. Det finns ett fack på kontoret där sådana redovisningar kan läggas. Häfta fast kvittot på ett A4, skriv vad det gäller, vad du heter och till vilket konto du vill ha pengarna utbetalade.

Utbildningar

Det finns gott om utbildningar i Scouterna, allt från friluftsutbildningar inom kanot, kajak eller klättring till ledarskapsutbildningar på olika nivåer. Läs mer om alla Scouternas utbildningar på Scouternas hemsida för utbildningar.

Scoutkåren står för alla kostnader för de ledare som vill gå en utbildning.

I menyn till vänster finns information och länkar till ledarutbildningar som riktar sig till scoutledare.

Låna scoutstugan

Som ledare i kåren har du möjlighet att låna scoutstugan för eget bruk, t ex barnkalas. Dock hyr eller lånar vi inte ut stugan för större middagar eller fester.

Piffiga länkar

Scouternas hemsida för medlemmar

Scouternas hemsida för blivande medlemmar

Scoutshoppen (med allt från friluftsprylar till scoutkläder)

Scoutkårens egen hemsida