Välkomna på ledarmöte!

Hejsan alla befintliga ledare, nya ledare, utmanarscouter, roverscouter och föräldrar till barn i Sisjö scoutkår!

Vi vill med detta mail bjuda in er till ledarmöte i Sisjö scoutkår, söndagen den 21 augusti klockan 15.00-18.00 i scoutstugan.

På ledarmötet kommer vi att diskutera vilka som skall vara ledare för vilken avdelning, hur många scouter vi kan ta emot i höstens verksamhet, gemensamma aktiviteter som kårutfärd samt den prova-på-scouting-kväll vi bjuder in till den 24 augusti (se separat inbjudan).

Varför får du som förälder denna inbjudan också?

Ni som idag inte är engagerade som ledare i scoutkåren får också detta mail då vi hoppas att flera vill vara med och skapa härlig scouting för våra barn och ungdomar. Situationen just nu är sådan att vi i dagsläget inte ens vet om vi kan erbjuda alla befintliga medlemmar plats i höstens verksamhet, än mindre alla de barn som står på kö till att börja i scouterna. Vi behöver helt enkelt bli fler ledare!

Att komma på ledarmötet innebär på intet sätt att du automatiskt förväntas hjälpa till som ledare, men det kommer att ge dig mer information om hur roligt och enkelt det är att vara scoutledare. Det behövs inga förkunskaper för att hjälpa till som scoutledare, då det finns befintliga ledare med erfarenhet samt färdiga aktiviteter och terminsplaneringar att återanvända.

Det tar inte särskilt mycket tid i anspråk att hjälpa till som scoutledare, cirka två timmar i veckan. Och förhoppningsvis kan vi skapa ledargrupper med rullande schema så att man inte heller behöver vara uppbokad varje vecka om man inte vill.

Vi hoppas att flera av er vill vara med och hjälpa till så att vi kan fortsätta erbjuda rolig och härlig scouting till alla scoutkårens medlemmar!